روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی

دکتر نیلی احمدآبادی؛ دانشگاه تهران بخش مهمی از تاریخ و فرهنگ ایران است

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۴:۲۰ کد : ۸۳۲۹ اخبار سازمان اسلایدر
دکتر نیلی احمدآبادی در مراسمی که به مناسبت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در باغ موزه نگارستان برگزار شد، دانشگاه تهران را بخش مهمی از تاریخ و فرهنگ ایران توصیف کرد و خاطر نشان کرد « ما هر چه در جهت تقویت و معرفی تاریخ کشور گام برداریم و تلاش کنیم، خدمت بیشتری را برای مردم این سرزمین انجام داده‌ایم».
دکتر نیلی احمدآبادی؛ دانشگاه تهران بخش مهمی از تاریخ و فرهنگ ایران است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم با بیان اینکه دانشگاه تهران فقط یک حوزه آموزش عالی نیست، افزود: «این دانشگاه بخش مهمی از تاریخ و فرهنگ ایران هم است و ما هر چه در جهت تقویت و معرفی تاریخ کشور گام برداریم و تلاش کنیم، خدمت بیشتری را برای مردم این سرزمین انجام داده‌ایم».
به گفته وی، دانشگاه تهران نقش ملی دارد و همچنان به‌عنوان مهمترین مرکز آموزش عالی کشور در دنیا شناخته می‌شود. افراشته‌تر شدن پرچم این دانشگاه، نشان‌دهنده توسعه فرهنگ، ادب و آموزش ایران است.
دکتر نیلی احمدآبادی، یکی از اهداف دانشگاه تهران را برقراری ارتباط مؤثر با جامعه و خدمت به آن برشمرد و خاطرنشان کرد: «بخش بزرگی از رسالت دانشگاه‌ها برقراری ارتباط مؤثر با جامعه است و حضور در جامعه و حل مشکلات و معضلات آن را می‌توان از راه‌بردهای اصلی یک دانشگاه پیشرو دانست».
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: «رسالت اصلی این دانشگاه خدمت به جامعه است، تا بتواند با اتکا به آن ایده‌ها و دیدگاه‌ها را از جامعه دریافت کند و آنها را در جهت پیشبرد اهداف و وظایف خود به کار برد. بنابراین به‌رغم تأثیرات شگرفی که این دانشگاه در جنبه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و علمی داشته، اما همچنان این سرمایه‌های بزرگ نیازمند ارتباط با جامعه هستند. البته در سایه این ارتباط، جامعه هم دانشگاه را از آن خود می‌داند و سعی دارد تا با کمک به دانشگاه در اداره آن مشارکت کند».
وی با اشاره به اهدای آثار ارزشمند از سوی یکی از خیرین نیک‌اندیش، آن را مایه افتخار و مباهات دانشگاه برشمرد و افزود: «در جایی که افراد به دانشگاه اعتماد می‌کنند و آثار گرانبهای خود را اهدا می‌کنند، نشان دهنده این است که دانشگاه در جهت رسیدن به اهداف خود در راه صحیح گام برمی‌دارد و امید دارم این اهداف بیش از گذشته محقق شود».
دکتر نیلی احمدآبادی با بیان اینکه هدف از برگزاری این مراسم قدردانی از اقدامات ارزنده مهندس ملول، خیر و دانش‌آموخته دانشگاه تهران است، تصریح کرد‌: «مهندس ملول علاوه بر صفت‌های ارزشمندی که دارند، یک خیر نیک‌اندیش نیز هستند که دانشگاه تهران از حمایت‌های وی، به‌ویژه در دانشکده فنی بهره بسیار برده است. ما با برگزاری این جلسه و نمایش گذاشتن گنجینه‌های اهدایی، به جامعه این پیام را می‌رسانیم که دانشگاه تهران در جهت تحقق اهداف خود و مشارکت در توسعه کشور تلاش دارد تا بیش از گذشته ارتباط خود را با جامعه مستحکم کند».
رئیس دانشگاه تهران با تأکید بر اشاعه تفکر ارزشمند کار خیر و توسعه فرهنگ و هنر در جامعه، باغ موزه نگارستان را یک گنجینه بزرگ عنوان کرد و گفت: «در حال حاضر این باغ موزه در سطح ملی و بین‌ا‌لمللی شناخته شده است. در کنار هم قرار گرفتن این گنجینه‌ها کمک می‌کند تا تاریخ، ادب و فرهنگ ایران بیش از گذشته در انظار ملی و بین‌المللی قرار بگیرد. ما به حضور دانش‌آموختگانی چون مهندس ملول افتخار می‌کنیم و اعلام می‌داریم که دانشگاه تهران تمامی سعی خود را خواهد کرد تا این امکانات در دید مردم قرار داده شود».
دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران نیز خاطر نشان کرد: «در این مراسم و در کنار برنامه‌هایی که به مناسب بزرگداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در باغ موزه نگارستان برگزار خواهد شد، بخشی از آثار ارزشمند مهندس ملول نیز به رونمایی خواهد رسید».
وی با اشاره به اهدای گنجیه‌های ارزشمندی از آثار مهندس ملول به دانشگاه تهران گفت: «در گذشته مجموعه نفیسی از فرش‌های ارزشمند از سوی این خیر نیک‌اندیش به دانشگاه اهدا و به همین مناسبت موزه‌ای نیز افتتاح شده است. در مرحله دوم حدود ۱۵۰ قطعه نقره که می‌توان این آثار را جزو گنجینه‌های کم نظیر توصیف کرد، به دانشگاه اهدا و امروز رونمایی می‌شود».
دکتر سرسنگی در ادامه با بیان جایگاه و اهمیت فرهنگی باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران، به‌عنوان یکی از ارزشمندترین موزه‌های دانشگاهی کشور، از مراجعه ۶۰ هزار بازدید کننده به این باغ موزه در نوروز ۱۳۹۸ خبر داد.
در بخش دیگری از این مراسم مهندس غلامعلی ملول، خیر نیک‌اندیش دانشگاه تهران ضمن معرفی آثار اهدایی خود تصریح کرد: «آثار موزه قلم‌زنی بخشی از مجموعه اهدایی به دانشگاه تهران است که شامل ۱۲۵ قطعه قلم‌زنی اصفهان می‌باشد. وزن قطعات قلم‌زنی نقره این آثار حدود ۱۹ هزار مثقال، معادل ۸۰ کیلوگرم و وزن اشیا فلزی، مفرغی و مسی آن حدود ۲۵ کیلوگرم است که قدمت این اقلام به دوره قاجاریه تا پهلوی دوم برمی‌گردد».
وی، با اشاره به اهدای فرش‌های نفیس به دانشگاه تهران و افتتاح موزه فرش به توصیف این آثار ارزشمند پرداخت و در بخشی از سخنان خود خاطر نشان کرد: «آثار موزه فرش شامل ۱۲ قطعه فرش کرمان، اصفهان و کاشان است که قدیمترین آنها ۱۵۰ سال قدمت دارد و قالی نفیس مشاهیر ۱۳ متری موجود در موزه یکی از ظریف‌ترین قالی‌های بافته شده در کرمان است».
مهندس ملول در ادامه با بیان و تشریح نحوه جمع‌آوری و حفظ این گنجینه‌های ارزشمند اظهار کرد: «تاسیس این دو موزه حکایت از آن دارد که مردم ایران سرمایه کافی، عشق، علاقه وافر و اختیار مطلق را به مدت پنجاه سال در اختیار کسی گذاشته تا به بازارهای صنایع دستی، فروشندگان و حراجی‌های شهرهای ایران و سایر نقاط جهان مراجعه کند، تا آنچه را که نفیس و فاخر به نظر می‌رسد را به‌دست آورد و پنجاه سال با نهایت دقت از آنها نگهداری و مراقبت و سرانجام به ملت ایران تقدیم کند».
افتتاح مجموعه قلم‌زنی نقره، رونمایی از فیلم مستند معرفی دیوارنگاره صف سلام فتحعلی شاه قاجار، رونمایی از پژوهش انجام شده در معرفی این دیوارنگاره، و نمایشگاه خط و نقش برجسته با عنوان «بهار جانان» در باغ موزه نگارستان و افتتاح نمایشگاه صد قطعه از زیورآلات تاریخی- فرهنگی در خانه موزه مقدم از دیگر برنامه‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به مناسبت گرامیداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی بود.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.